Ochelari de soare

O pereche bună de ochelari înseamnă calitate şi stil. Sunt trei lucruri de bază care trebuie să satisfacă o pereche de ochelari de soare, şi anume să protejeze suficient ochii, să fie confortabili şi bine înteles, să aibă stil, să fie la modă pentru a scoate în evidenţă statutul şi personalitatea.
Copii au si ei nevoie de protecţie împotriva radiaţiilor UV, deci aveţi grijă când cumpăraţi ochelari pentru ei, sunt mult mai sensibili. Uitaţi de modelele atractive şi colorate şi gândiţi-vă mai mult la protecţia ochilor.
Modele de ochelari se schimbă anual ca orice element al modei. Este greu să ţineţi pasul, dar o alegere bună, o pereche de ochelari de calitate este garantată să nu pice din standarde ani buni.
Ochelarii de soare POLAROID sintetizează funcţionalitatea şi moda, tehnologia şi design-ul. Produsele Polaroid nu sunt doar un accesoriu la modă, prin tehmologia unică utilizată furnizează o vedere clară, o protecţie foarte bună împotriva razelor ultraviolete, calitate deosebită şi un extrem de atractiv raport pret/performanţă.
Oftalmolaser & optic lens comercializează o gamă largă de ochelari de soare a unor producatori consacraţi: Polaroid, Police, Givenchy, Escada.

Ce trebuie să avem în vedere atunci când cumpărăm o pereche de ochelari de soare?

Filtrul de protectie
Cel mai important factor în alegerea ochelarilor de soare este stratul antireflex, care conferă o siguranţă sporită la conducerea maşinii şi un confort sporit la purtarea cotidiană a ochelarilor. Lacul întăritor protejează lentilele împotriva zgârieturilor şi măreşte semnificativ durata de viaţă a acestora.
Filtrul de protecţie UV protejează 100% ochiul de radiaţiile ultraviolete. Aceste radiaţii pot conduce la diferite afecţiuni ale ochilor. Stratul filtrant asigură filtrarea radiaţiilor albastre (dăunatoare ochilor) şi măreşte contrastul dintre culori. Este recomandat să căutaţi ochelari care să protejeze retina, ochelari care să blocheze 99% - 100% din razele ultraviolete.
Indiferent de modelul pe care îl alegeţi, trebuie să vă gândiţi la motivul principal pentru care aveţi nevoie de acest accesoriu: protecţia faţă de radiaţiile ultraviolete. Informaţi-vă despre filtrul de protecţie pe care îl conţin. Pentru ca ochelarii să fie corespunzători din acest punct de vedere, ar trebui ca pe etichetă să fie menţionat "UV 400" sau "Protecţie UV 100%".
Lentilele ochelarilor de soare
În ceea ce priveşte materialul din care sunt realizate lentilele, puteţi să alegeţi între următoarele trei variante: policarbonat (foarte rezistent), CR-39 (un material plastic rezistent, care este folosit adesea în producţia de lentile de protecţie solară), sticla (este rezistentă, însă lentilele sunt mult mai grele şi incomode, comparativ cu celelalte două materiale).
Este bine sa optaţi pentru lentile mai rezistente. Lentilele din plastic sunt mult mai expuse riscului de a fi zgâriate decât cele din sticlă. De asemenea recomandabile sunt lentilele cu strat anti-reflex. Pelicula polarizată aplicată pe lentile reduce luminozitatea creată atunci când razele solare se reflectă în anumite suprafeţe precum apa, şoseaua sau alte spaţii similare.
Modelele de ochelari cu lentila ca de oglindă se zgârie mult mai uşor decât celelalte modele, deoarece stratul reflectorizant este aplicat ultimul.
Culoarea are rolul de a absorbi lumina, pe care o filtrează.
Culoarea lentilelor, deseori ţine de gustul fiecăruia, dar trebuie să ţineti cont de anumite criterii benefice: culoarea gri reduce strălucirea, dar nu distorsionează nuanţele naturale; culoarea maro şi nuanţa chihlimbar reduc şi ele strălucirea, dar distorsionează culorile mai mult decăt în cazul în care aţi alege lentile gri(dau uneori impresia de inceţoşare); lentilele galbene îmbunătăţesc, pe de o parte, acuitatea vizuală, dar, pe de altă parte, distorsionează culorile naturale; culoarea verde reduce luminozitatea şi creează un contrast foarte bun între obiecte; lentilele roşiatice sunt recomandate pentru situaţia în care doriţi să plecaţi la picnic sau pe munte. De asemenea, sunt o alegere bună dacă practicaţi sporturi de apă sau alte activităţi sportive, deoarece oferă un bun contrast între obiecte pe fundaluri albastre sau verzi.