Ochelari de corecţie

Dacă observăm că vederea noastră slabeşte, că ochii se înroşesc tot mai des sau când ne doare capul frecvent, în cazul în care lucrăm în faţa calculatorului sau dacă avem peste 40 de ani, sunt semne ne arată că ochii noştri au nevoie de ochelari de corecţie. Datorită lentilelor de ochelari performante şi estetice şi a ramelor moderne, această trecere este foarte usoară. Un ochelar precis şi estetic este o investiţie sigură în sănătatea ochilor noştri.


Ce trebuie să avem în vedere atunci când cumpărăm o pereche de ochelari?

Cum alegem opticianul?
Căutaţi magazinele de optică specializate care garantează corectitudinea execuţiei ochelarilor conform cu reţeta dvs. Încrederea în opticianul dumneavoastră este de asemenea foarte importantă. Evitaţi ochelarii gata confecţionaţi din pieţe şi magazine nespecializate care în mod sigur nu corespund cu reţeta, ca şi valoare a dioptriei sau distanţei pupilare.
De ce este important controlul ochilor?
O pereche de ochelari care conferă o acuitate vizuală perfectă şi o comoditate mărită la purtare se poate recomanda numai dupa un control oftalmologic amănunţit. Rezultatul cel mai bun se obţine prin controlul manual împreuna cu aparatura digitală computerizată de ultima generaţie.
Lentila clasică sau lentila de contact?
Amândouă. Chiar şi purtătorii de lentile de contact au nevoie de ochelari clasici pentru a-şi odihni ochii, iar pe de altă parte, purtătorii de ochelari din când în când (de exemplu în activităţi sportive) trec cu plăcere la lentilele de contact.
Lentila de sticlă sau lentila de plastic?
Lentilele oferite pot fi din sticlă sau plastic
Lentilele uzuale sunt subţiri, păstrează proporţiile naturale ale ochilor şi în primul rând sunt foarte precise deoarece sunt executate sub un control foarte strict sub supravegherea specialiştilor din domeniul optic.
Lentilele din plastic sunt recomandate pentru dioptrii mai mari (deoarece sunt mai usoare) şi mai estetice. Pe lentilele din plastic putem oferi suprafeţe speciale antireflex şi de durificare, şi o diversitate mare de culori care la lentilele din sticlă sunt mai reduse.
Ce înseamnă straturile?
Stratul de reducere a reflexiei, adică stratul antireflex, conferă o siguranţă sporită la conducerea maşinii şi un confort sporit la purtarea cotidiană a ochelarilor. Lacul întăritor protejează împotriva zgârieturilor şi măreşte semnificativ durata de viaţă a lentilelor din plastic. Stratul UV protejează 100% ochiul de radiaţiile ultraviolete dăunătoare. Stratul filtrant asigură filtrarea radiaţiilor albastre (dăunătoare ochilor) şi măreşte contrastul dintre culori. Stratul filtrant este foarte important la lucrul în faţa calculatorului sau la condus.


Oferim recomandări privind alegerea ramelor şi lentilelor în funcţie de nevoile clientului.